Elämäntapamuutos – NYT hetken voima

Nyt hetki on Elämää  (isolla Ellä 🙂). Tärkeä aika menneen ja tulevan välillä.  Elämäntapamuutos onnistuu paremmin, kun ymmärtää, että mennyttä et voi enää muuttaa konkreettisesti, vaikka mielesi sinua sinne voikin kuljettaa jossittelemaan. Samoin tulevaisuuden ajattelu “sitten kun” tyylillä, eli tulevaisuuden sitkuttelu, ei tuo tavoitteita lähemmäs, jollet ole jo matkalla ja päätä myös jatkaa sitä.

Elämäntapamuutoksissa nyt hetki on toivon hetki

Kun jokin asia olotilassa on harmittanut tarpeeksi kauan, lähtee sitä usein muuttamaan suurin odotuksin. Matkaanlähtö on jo hyvä juttu, mutta parasta on kun tavoitellun maalin lisäksi huomaa tämän hetken, jossa on. Siinä kaikki tapahtuu.

Olet tässä ja nyt – lukemassa tätä juttua, koska halusit niin. Se mitä teet seuraavaksi, riippuu sinusta. Aion nimittäin vähän kyseenalaistaa yleistä tapaa lähteä innolla tekemään jotakin isoa elämäntapamuutosta.  

Jos jatkat lukemista, niin pysähdy nyt tähän hetkeen ja mieti hetki:

  • Oletko usein ryhtynyt suurella innolla johonkin ja sitten pettynyt aloittamaasi muutokseen tai itseesi, kun tuloksia ei ala näkyä.

Entä kumman tyylin ajattelisit vievän perille?

  • Jahtaat yleensä nopeaa maaliin tuloa
  • Nautit muutosmatkasta, olet itsellesi armollinen pienistä repsahduksista ja huomioit pienetkin välietapit ilolla sekä uskot pysyvään muutokseen?

Jokaisessa NYT-hetkessä on hyvä läsnäollen tiedostaa, mitä olet tähän hetkeen päästäksesi tehnyt sekä minne olet menossa, MUTTA eniten keskittyen siihen, mikä hetki asiassa on juuri käsillä ja mitä juuri nyt voi tehdä oman olonsa hyväksi. Esimerkiksi voit ajatella ajavasi autoa – ajatko sitä autoa vai mietitkö mennyttä  päivää tai perillä oloa? Ajattele, miten paljon NYT-hetkessä jää huomiottasi, jos mielesi vie sinua sinne tänne ajassa.

 Ota aistisi käyttöön, näe, kuule, haista, maista ja tunne, mitä juuri on olemassa ja minkä aika on juuri nyt käsillä. 

Meillä on eri tyylejä toimia, elämme eri rytmeissä ja eri elämäntilanteissa.  Silti NYT-hetki on sinullakin juuri nyt ja voit tässäkin hetkessä parantaa oloasi, vatvomatta mennyttä tai haikaillen tulevaa.

Voit tehdä sen helposti esimerkiksi hengitystäsi tarkkaillen. Laske hartiat, suorista ryhtisi ja hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos niin, että palleasi laskee ja nousee.  Tee sitä tietoisesti jonkin aikaa ja huomaa samalla, että:

  • sykkeesi alkaa laskea ja tasaantua
  • mielesi alkaa rauhoittua
  • kehosikin alkaa rentoutua

Silloin sinulla on seuraavassa hetkessä enemmän mahdollisuuksia, eli juuri  tämän hetken avulla vaikutat seuraavaan hetkeen.

Näin suunnittelimme myös valmennustemme vaikutukset. Päivittäiset pienet teot saavat aikaan isoja muutoksia. Hellästi ja sinnikkäästi, omalla tyylillä, sopivalla aikaa. Oli tarve sitten muutos painossa, liikunnan lisäämisessä tai päivittäisen palautumisen ja unen parantamisessa. Ei siis pikavoittoja hakien, vaan pysyvään muutokseen uskoen.

Elämäntapamuutos -NYT hetki on tärkeä

Kun haluat voida hyvin ja haluat päästä perille, voit haluta myös tukea matkallesi. Uskallamme luvata, että Haluan Voida Hyvin -tiimi ja valmennuksemme ovat sitä, mitä kerromme sivuillamme.

Haluan Voida Hyvin valmennustiimi: Anu, Petteri ja Päivi 

Lisää mielenkiintoisia artikkeleita

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Tulevaisuus kiehtoo mieltä! Mielellään sitä tietäisi, mihin panostaa paukkujaan, mitä kannattaa uskoa ja mihin suuntaan maailma on menossa. Meitä ainakin kiinnostaa kovasti

Vuosi vaihtuu ja kuurit alkavat.

Sorrutko sinäkin laihdutuskuuri tammikuuharhaan?

Laihdutuskuuri ei kannata – edelleenkään Kirjoitin elokuussa aiheesta edellisen kerran blogissani ja palaan asiaan nyt. Tammikuu on vuoden paras kuukausi myydä laihdutustuotteita