Sorrutko sinäkin laihdutuskuuri tammikuuharhaan?

Laihdutuskuuri ei kannata – edelleenkään

 

Kirjoitin elokuussa aiheesta edellisen kerran blogissani ja palaan asiaan nyt. Tammikuu on vuoden paras kuukausi myydä laihdutustuotteita ja kuureja. Todella monet ajattelevat aloittavansa uuden elämän kun vuosi vaihtuu. Oletko se kenties sinä?

Miten välttää tammikuun mokat ja oikeasti jatkaa hyvillä tavoilla helmikuutakin pidemmälle?

  1. Onko tämä juuri SINULLE oikea aika tehdä muutos? Jos kärsit kaamosmasennuksesta tai töissäsi vuodenalku on aina se kiireisin aika, niin älä aloita nyt. Aloita silloin, kun sinulla on aikaa oikeasti miettiä mitä haluat tehdä ja miten sen teet. Silloin kun pystyt oikeasti sitoutumaan muutokseen.
  2. Jos juuri NYT on se oikea aika, niin mieti mikä se sinulle sopiva tapa on. Verkkokurssi, omavalmentaja, pieni päätös päivässä, ryhmävalmennus mitä näitä nyt on?
  3. Mitä haluat muuttaa? Älä yritä muuttaa koko elämääsi kerralla. Se toimii hyvin harvoin. Ota jokin osa-alue ja sitoudu siihen. Pysyvät muutokset vaativat usein aikaa ja paneutumista. Valitse siis se mitä pystyt juuri nyt toteuttamaan.
  4. Mikä on sinun oma tapasi toimia? Oletko se tyyppi joka lyö vetoa maratonista? Vai haluatko jumpata kivassa porukassa? Syötkö mieluummin jälkiruoan vai pidätkö herkkupäivän? Haluatko tarkat ohjeet ja seurannan vai kuunteletko mieluummin kehoasi? On todella tärkeää, että teet asioita, jotka ovat melkein omalla mukavuusalueellasi. Että teet asioita, joita olet ehkä tehnyt ennen tai jotka tuntuvat omilta. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa edetä. Olemme kaikki mahtavia yksilöllisiä itsejämme ja näin on hyvä.
  5. Kuka sinua auttaa? Valitse sellainen henkilö avuksesi, joka edustaa sitä millaiseksi haluat tulla. Joka toimii sellaisilla tavoilla kuin sinä haluaisit tulla kohdelluksi ja jolla on juuri sitä osaamista mitä tarvitset. Kuka puhuu sinun kieltäsi ja ymmärtää juuri sinun ongelmiasi. Ole tarkka ja haastattele valmentajia, tutustu kursseihin ja kysy lisää. Valitse vasta, kun tuntuu oikealta. Älä ota sitä mikä on kaverin mielestä hyvä. Ota se mikä on omasta mielestäsi hyvä. Ja vaihda tarvittaessa, jos kemiat eivät pelaakaan.

Näillä ohjeilla pääset jo pitkälle. Meidän tiimimme voi myös auttaa sinua etsimään omaa tapaasi toimia ja parantaa hyvinvointiasi, sillä me uskomme vahvasti siihen, että kaikilla on jo olemassa vastaukset itsessään. Ne pitää vain vain löytää ja ottaa käyttöön. Siinä me autamme. 

Artikkelikuva 2023: Kuvaaja: Engin Akyurt: https://www.pexels.com/fi-fi/kuva/meri-aamu-maisema-auringonlasku-13088178/

Anun kuva: Vellu Haanpää

Lisää mielenkiintoisia artikkeleita

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Tulevaisuus kiehtoo mieltä! Mielellään sitä tietäisi, mihin panostaa paukkujaan, mitä kannattaa uskoa ja mihin suuntaan maailma on menossa. Meitä ainakin kiinnostaa kovasti

Elämäntapamuutos – NYT hetken voima

Nyt hetki on Elämää  (isolla Ellä ). Tärkeä aika menneen ja tulevan välillä.  Elämäntapamuutos onnistuu paremmin, kun ymmärtää, että mennyttä et voi